Nog lagere rente Energiebespaarlening Overijssel

Sinds 1 juni 2016 kunnen woningeigenaren en Verenigingen van Eigenaren in Overijssel de Energiebespaarlening Overijssel aanvragen: een lening tegen een aantrekkelijke rente om je woning te verduurzamen. Per 1 januari 2017 wordt deze lening nog aantrekkelijker: de provincie Overijssel verhoogt namelijk haar korting.

 

Een energiezuinig huis biedt veel voordelen

Wooncomfort, lagere energiekosten, waardeverhoging van uw woning is uiteraard goed voor het milieu. In Overijssel hebben daarom – mede dankzij de oude duurzaamheidslening – veel woningeigenaren de afgelopen jaren al maatregelen getroffen om hun huis duurzamer te maken. De provincie Overijssel heeft de doelstelling om voor 2020 ongeveer 45% van alle koopwoningen in Overijssel op energielabel B te krijgen. Aanpakken dus!

 

Bijdrage van de overheid

Gaat u aan de slag met isoleren? Dan krijgt u voor ongeveer 20% van de kosten subsidie. Voor VvE’s  is er ook een subsidie aan te vragen voor energieadvies. Voor het opwekken van energie is er de Investeringssubsidie duurzame energie. Op energiesubsidiewijzer.nl kunt u zien welke subsidies er zijn voor het verduurzamen van uw woning.

 

Energieloket in uw gemeente

U kunt de Energiebespaarlening Overijssel aanvragen via www.energiebespaarlening.nl/overijssel. Wilt u meer informatie of advies over de maatregelen om uw woning te verduurzamen? Neem dan contact op met het energieloket in uw gemeente. Op www.overijssel.nl/energieloketten vindt u de contactgegevens per gemeente.

 

* U kunt maximaal 75% van de hoofdsom van de Energiebespaarlening gebruiken voor het financieren van zonnepanelen. De andere 25% van het leenbedrag moet geïnvesteerd worden in andere maatregelen van de maatregelenlijst.

Bezoek de Woonweter

De Woonweter is een laagdrempelig informatiecentrum waar verschillende producten op het gebied van comfort, duurzaamheid en veiligheid kunnen worden bekeken en ervaren. Hiermee krijgt de bezoeker een goed beeld van de mogelijkheden voor toepassing binnen de eigen woning. Woningeigenaren en woninghuurders kunnen bij De Woonweter terecht voor onafhankelijk en deskundig advies over comfortabel, duurzaam en veilig wonen. Regionale bedrijven kunnen de wensen omzetten in concrete aanpassingen en verbeteringen in elke woning. En de wooncoach van De Woonweter ontzorgt en begeleidt u in het hele proces. De Woonweter is opgezet door (regionale) bedrijven, leveranciers, deskundigen, consumentenorganisaties en kennisinstellingen, gericht op de complete bouw. Van ontwerp en (ver)bouw tot afwerking, inrichting en gebruik. Diverse overheden ondersteunen De Woonweter.

De Woonweter Rijssen
Hogepad 85
7462 TB Rijssen
Telefoon: 088 18 50 130