De Woonweter Rijssen-Holten

 

Zaterdag 26 oktober staat De Woonweter Rijssen-Holten met een informatiestand op het Schild in Rijssen  van 10.00 uur tot 16.00 uur. De informatiestand staat ook op zaterdag 2 november op de Kalfstermansweide in Holten, ook weer van 10.00 uur tot 16.00 uur. Heeft u vragen over het verduurzamen van uw woning en wat er allemaal voor nodig is. De wooncoaches kunnen u volledig informeren.

 

 

De Woonweter Rijssen-Holten heeft  inloopspreekuren zijn op dinsdag in het gemeentehuis Rijssen-Holten van 09:00 tot 11:00 uur en op donderdag van 18:00 tot 20:00 uur. Op vrijdag is het spreekuur in het Kulturhus in Holten van 14:00 tot 16:00 uur.

Op bovengenoemde tijden is het mogelijk kosteloos, zonder eerst een afspraak te maken, en vrijblijvend in gesprek te gaan met de wooncoach.

De Wooncoach kan u informeren over het verduurzamen van de woning. U kunt daarbij denken aan het isoleren van gevels, dak of vloer, het plaatsen van zonnepanelen, isolatieglas of een energiezuinige installatie, hoe de woning levensloop bestendig te verbouwen etc. Op veel vragen over deze onderwerpen kan de wooncoach u antwoord geven.De gewenste maatregelen brengen uiteraard kosten met zich mee. Deze kosten kunnen natuurlijk uit eigen middelen worden betaald maar het is ook mogelijk de kosten te financieren met een “Energiebespaarlening”. Een lening die speciaal bedoeld is om het verduurzamen van woningen te bevorderen en voor iedereen toegankelijk te maken.

In navolging op de succesvolle actie, waar tijdens de winterperiode van 2018-2019 warmte beelden van woningen zijn gemaakt, wordt dit najaar deze actie opnieuw aangeboden. De kosten voor een warmtescan bedragen €85,00 incl btw. Deze kosten worden verrekend indien de maatregelen voor het verduurzamen van uw woning worden uitgevoerd door ondernemers die verbonden zijn aan De Woonweter Rijssen-Holten.

Een ieder die wil weten of zijn of haar woning goed geïsoleerd is en er geen warmte lekt, kan zich nu al opgeven bij De Woonweter Rijssen-Holten. (rijssen@woonweter.nl of bellen met 06-506 14 603)

 

De familie Hartgerink ging u voor

Ongeveer tien jaar geleden zijn wij begonnen met het verduurzamen van ons huis. We hebben toen onze muren en vloer laten isoleren, zodat de kou niet meer op kon trekken. Dit zorgde voor een comfortabele warmte in huis en onze maandelijkse energiekosten gingen omlaag.

Vijf jaar geleden hebben we zestien zonnepanelen op ons dak laten installeren en sindsdien zijn we zelfvoorzienend qua stroom. En wederom gingen onze maandelijkse energiekosten naar beneden. De kosten die we daarmee besparen gebruiken we weer om ons huis verder te verduurzamen. Eind 2016 hebben we een warmwaterpomp laten installeren en op die manier besparen we een heleboel gas, maar met behoud van comfort.

We zijn bijna volledig zelfvoorzienend en profiteren bovendien van een waardevermeerdering van onze woning. Op deze manier behaal je meer rendement dan wanneer je geld op je spaarrekening hebt staan. Met de huidige rentestand is het zelfs het overwegen waard om zonder subsidies of andere financiële voordelen zonnepanelen aan te schaffen via een lening.

Voor meer informatie kun je terecht bij De Woonweter. Je kunt dan ook kijken wat in je eigen situatie het meeste rendement oplevert. Op deze manier draag je bij aan een schonere planeet voor iedereen.

 

[/vc_column_text][/vc_column]

 

MEER INFORMATIE

Op dinsdagochtend, van 9.00 tot 11.00 uur, en donderdagavond, van 18.00 tot 20.00 uur, heeft de wooncoach een inloopspreekuur in het gemeentehuis in Rijssen. Op vrijdagmiddag, van 14.00 tot 16.00 uur, is er een inloopspreekuur in het Kulturhus in Holten.
Wilt u meer informatie? Vul dan hieronder het contactformulier in. Wij nemen dan zo spoedig mogelijk contact met u op. U kunt ons ook telefonisch bereiken via
t 06 506 146 03.

    ComfortcheckDuurzaamheidscheckVeiligheidscheck