De Woonweter Westerkwartier

De Woonweter Westerkwartier
De Dorpsvenne 2
9801 DA Zuidhorn

 

Weet u waar uw huis de meeste warmte verliest?

Anique en Esther, twee bouwkundestudentes van de Hanzehogeschool Groningen hebben bij een aantal woningen in de gemeente Westerkwartier een warmtescan gemaakt met een thermografische camera. Op basis van het beeldmateriaal hebben zij de bewoners aangegeven waar de belangrijkste warmtelekken zijn en hoe deze aangepakt kunnen worden. Op 28 januari vertelden zij in het Cultureel Centrum Zuidhorn  meer over hun onderzoek.

 

      

 

De Woonweter is verhuisd en gaat on tour

Eind 2019 is De Woonweter uit het pand aan de Dorpsvenne 2 vertrokken. Op dit moment is er geen fysieke locatie waar u voorbeelden kunt zien die uw woning comfortabeler, duurzamer en veiliger maken. Wel kunt u vrijblijvend en kosteloos een afspraak maken met de wooncoaches van de Woonweter. Vul het contactformulier op deze website in of  neem contact op via het rechtstreekse telefoonnummer van elke wooncoach: Marten Wiersma (06 53 53 67 12), Jan Heys (0594 504162), Klaas Jansen (06 11 18 94 61) en Roelof Robbertsen (06 34 24 09 41).

 

De Woonweter wil inwoners uit het Westerkwartier informeren over comfortabel, duurzaam en veilig/levensloopbestendig wonen en wordt ondersteund door een netwerk van (lokale) kennisinstituten, ondernemers, overheden en consumentenorganisaties. Meer weten? Neem contact op via info@woonweter.nl.

In mei en juni 2019 hebben vier studenten Bouwkunde aan de Hanzehogeschool in Groningen onderzoek gedaan naar twee actuele onderwerpen: veilig thuis blijven wonen met Alzheimer en de kosten van verduurzaming van een woning. Twee heel verschillende onderwerpen, maar wel zeer passend bij De Woonweter, het kenniscentrum in het Westerkwartier om inwoners te informeren over comfortabel, duurzaam en veilig wonen....

Op 30 januari hebben twee studenten bouwkunde van de Hanzehogeschool hun onderzoeksrapport gepresenteerd over isoleren van bestaande woningen in het Westerkwartier. Ze hadden uiteenlopende isolatievormen op een rijtje gezet samen met de eigenschappen, voor- en nadelen en toepasbaarheid voor bestaande woningen. ...

Opening De Woonweter Westerkwartier is een feit Op dinsdag 16 oktober jl. vond de opening van De Woonweter Westerkwartier plaats. Belangstellenden uit de gemeente Westerkwartier kregen ‘s middags een warm welkom in de showroom met verschillende mogelijkheden om ieders huis comfortabeler, duurzamer of veiliger te......

Deelnemen aan De Woonweter Westerkwartier?

Om het team van bedrijven, wooncoaches, maatschappelijke organisaties en kennisinstellingen te verbreden en versterken is De Woonweter op zoek naar meer participanten en partners. Bent u betrokken bij de thema’s comfortabel, duurzaam, veilig en/of levensloopbestendig maken van woningen en wilt u aansluiten bij De Stichting Woonweter Westerkwartier? Neem dan contact op met het bestuur voor meer informatie via westerkwartier@woonweter.nl

De Woonweter – voor comfortabel, duurzaam en veilig wonen:
De Dorpsvenne 2 9801 DA Zuidhorn.

De Woonweter is gehuisvest in Schuiling Wonen en Slapen aan de Dorpsvenne 2 in Zuidhorn. Openingstijden di, wo, do: 9.30 – 18.00, vr: 9.30 – 21.00 en za: 9.30 – 17.00.

Op afspraak en op zaterdagen van 10 tot 12 is de wooncoach in De Woonweter aanwezig. Maak een afspraak via het contactformulier.

Meer informatie?

De Woonweter Westerkwartier
De Dorpsvenne 2
9801 DA Zuidhorn

Stichting Woonweter Westerkwartier is zorgvuldig als het gaat om het geven van betrouwbare en actuele informatie aan de bezoekers van de website van De Woonweter. Zij kan echter niet garanderen dat deze informatie altijd foutloos, volledig en actueel is. Daarom kunnen aan de informatie op de website geen rechten worden ontleend en aanvaardt De Stichting Woonweter Westerkwartier geen aansprakelijkheid voor schade als gevolg van onjuistheden of onvolledigheden in de aangeboden informatie.  De bezoeker blijft zelf verantwoordelijk voor de keuze en/of vervolgactie.